Minek nevezzelek?

Körtés-zabpelyhes süti

Nagy örömömre ezentúl egy évig minden hónapban a postaládánkban landol a Good Food magazin, igyekszem sokféle dolgot kipróbálni, és megosztani veletek.

Gondoltam, aki nem akarja beszerezni, de szívesen készítene valamit belőle annak is a kedvében járok. Az októberi számból kis változtatásokkal a Körtés-zabpelyhes sütemény fantázianevű nasit készítem el.

Egy-két dolgot megváltoztattam, helyettesítettem, mert pl.nem tartok itthon melaszt és a gyömbért is inkább csak teában szeretjük...

 

Íme az én változatom:

20 dkg liszt (én ebből 1/3-2/3 arányban használtam sima-ill. kókuszlisztet)

20 dkg zabpehely

1tk sütőpor

1 tk mézeskalács fűszerkeverék( eredetileg 1 tk. őrölt gyömbér)

1/2 tk só

12 dkg barna cukor

17 dkg méz (eredetileg ugyanennyi melasz)

14 dkg vaj + a tepsi kinenéséhez

1,5 dl tej

1 nagy tojás

3 körte meghámozva, félbevágva

 

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra(légkeverés 140 fok, gáz: 3.fokozat) Vajazzunk ki egy kb. 30x20 cm-es tepsit.

A száraz hozzávalókat keverjük össze. Egy másik edényben a vajat a melaszt és a cukrot olvasszuk fel és keverjük az előbbi száraz adalékokhoz a tojással és a tejjel együtt míg sima masszát nem kapunk.( nekem egy picit   több tejet vett fel a massza)

Ezt a masszát a kivajazott tepsibe rakjuk, egyenletesen eloszlatjuk és a tetején elrendezzük a körtét( én negyedeltem a körtéket). A tetejét vajdarabokkal megszórjuk és cukrot hintünk rá, majd az előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük.

Vaníliasodóval/fagylattal/tejszínhabbal tálaljuk.


fotó 2.JPG