Macaron…első próbálkozás

Azt mondják az okos és tapasztalt szakemberek, hogy több tálca megsütése után lehet kitapasztalni ezt a kis gonosz süteményt: vagy még akkor se.

Nem vagyok egy macaron rajongó, de Farkas Vilmos tanfolyama után gondoltam kipróbálom itthon is milyen tudományt sikerült elsajátítanom, sikerülhet-e úgy, ha "nem fogják a kezem": jelentem az itthoni macaron tészta, tekintve, hogy színtiszta mandula holnap mandulás croissant-ként fogja végezni (de erről majd holnap)...

Sajnáltam kidobni, inkább marcipán masszára hasonlított, mint olyan tésztára, amit habzsákon keresztül ki tudtam volna nyomni, arra meg már esélyem sem volt, hogy ha kinyomódik, akkor el is terül… Ennek oka szerintem, hogy túl száraz mandulalisztet sikerült beszereznem(ki hinné, hogy van ilyen?!) 

Szóval ez volt az első kísérletem ezzel az ördöngős finomsággal, meglátjuk milyen lesz a többi, mert ez most nem ilyen lett...

(fotó: Marmalade.hu)