Őszi keksz forró teához
Nem olyan rég kezdtem felfedezni, pontosabban használni a fügét a konyhámban.
Tegnap munkából hazafelé menet a Jászai Mari téren álldogáló idős bácsi gyönyörű, érett fügéket árult és én nem tudtam ellenállni...
...otthon meg is született egy fügés-diós keksz. Reggel pedig isteni volt a kávéhoz és még a gyerekek se mondanak rá nemet, mert még egy kis nutella is került bele!
Fogyasszátok egészséggel!
Íme a recept:
Hozzávalók(kb. 30-35 db nagyobb méretű keksz)
20 dkg puha vaj
15 dkg nutella
15 dkg cukor (én barna- és fehér cukrot használtam 60-40%-ban)
2 tojás
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg finomliszt
2 ek étkezési keményítő
1csomag sütőpor
csipet só
15-20 dkg durvára darált dió
6-7 db kockára vágott füge (minél több, annál jobb)
A folyékony hozzávalókat (első négy) kézi mixerrel habosra keverjük. Majd száraz hozzávalókat összevegyítjük, és az előbbi keverékhez adjuk, majd belekeverjük a diót és a darabolt fügét is.
A puha tésztamasszát picit pihentetjük a hűtőben (15-20 perc)
Pihentetés után fagylaltos kanállal egyforma gombócokat adagolunk a sütőpapírra, kicsit kilapítjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük(a sütési idő sütő- és gombócnagyság függő, nekem volt olyan adag aminek 25 perc is kellett.)