Őszi keksz forró teához

image_1410860187.jpeg_612x612

Nem olyan rég kezdtem felfedezni, pontosabban használni a fügét a konyhámban. 

Tegnap munkából hazafelé menet a Jászai Mari téren álldogáló idős bácsi gyönyörű, érett fügéket árult és én nem tudtam ellenállni...

...otthon meg is született egy fügés-diós keksz. Reggel pedig isteni volt a kávéhoz és még a gyerekek se mondanak rá nemet, mert még egy kis nutella is került bele!

Fogyasszátok egészséggel!

Íme a recept:

Hozzávalók(kb. 30-35 db nagyobb méretű keksz)

20 dkg puha vaj 
15 dkg nutella 
15 dkg cukor (én barna- és fehér cukrot használtam 60-40%-ban)
2 tojás 
25 dkg teljes kiőrlésű liszt 
20 dkg finomliszt 
2 ek étkezési keményítő 
1csomag sütőpor 
csipet só 
15-20 dkg durvára darált dió

6-7 db kockára vágott füge (minél több, annál jobb)

A folyékony hozzávalókat (első négy) kézi mixerrel habosra keverjük. Majd száraz hozzávalókat összevegyítjük, és az előbbi keverékhez adjuk, majd belekeverjük a diót és a darabolt fügét is.

A puha tésztamasszát picit pihentetjük a hűtőben (15-20 perc)

Pihentetés után fagylaltos kanállal egyforma gombócokat adagolunk a sütőpapírra, kicsit kilapítjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük(a sütési idő sütő- és gombócnagyság függő, nekem volt olyan adag aminek 25 perc is kellett.)